top of page

kunstenaars

Bau Winkel

Bau Winkel (1948) leidde bijna veertig jaar ontwerpbureau Studio Bau Winkel. Hij specialiseerde zich vooral in typografie. Zijn studio was onder andere verantwoordelijk voor de huisstijl van verschillende ministeries.

Ook ontwierp de studio postzegels voor PTT Post. Bau Winkel bracht samen met anderen een aantal experimentele publicaties uit. Het werk van Studio Bau Winkel is nationaal en internationaal vele malen bekroond en is opgenomen in de collectie van museum Huis van het boek Den Haag.

​

In 2014 maakte hij met regisseur Ger Poppelaars de door de VPRO uitgezonden documentaire ‘Vlucht uit Holland’.

​

Sinds 2013 houdt hij zich bezig met het ontwerpen en maken van modellen van auto’s en motoren.

Zijn creaties zijn geïnspireerd op de jaren vijftig, zijn kleurgebruik en detaillering zijn van nu. Hij houdt van heldere vormen waarbij ritme, onregelmatige regelmaat, doorsnijdingen van vlakken en een strak eigenzinnig kleurpallet belangrijke elementen zijn.

Voor dit project heeft hij een vervreemdend lettertype ontworpen. ‘Soms moet het een beetje schuren’.

Bau Winkel woont en werkt in Den Haag.

​​

Informatie over Bau Winkel

nl.wikipedia.org/wiki/bau_winkel

Joost Swarte

Joost Swarte (1947) is vooral bekend door zijn illustraties voor o.a. stripboeken, postzegels, affiches en omslagen voor tijdschriften als Humo en The New Yorker. Maar daarnaast ontwerpt hij ook ruimtelijk werk: van meubels tot gebouwen.

 

Zijn stijl is zeer herkenbaar en wordt door hem zelf omschreven als ‘ligne claire’ met sterke kleuren en vormen, cartoonachtig van karakter in een realistische omgeving.

De tekeningen hebben vaak iets ironisch. Door de samenstellingen van de verschillende onderwerpen die bijeen zijn gebracht wordt voor de kijker een klein verhaal vertelt.

 

Over de hele wereld kom je zijn werk tegen in musea, collecties en natuurlijk in talrijke publicaties.

Joost Swarte woont en werkt in Haarlem.

​

Informatie over Joost Swarte

www.joostswarte.com

Ossip

Ossip (1952) werkt vaak met fotografische beelden van vroeger, uit oude encyclopedieën, kranten en publicaties. Afbeeldingen die veelal gemaakt zijn om te registreren, en niet per se dienen als een mooie afbeelding.  

  
Wanneer hij deze beelden uit hun context haalt en de beelden bewerkt ontstaan zijn kunstwerken. Door de toevoeging van onverwachte materialen, en het onverhuld verbinden van deze verschillende delen krijgt het beeld een totaal nieuwe betekenis. Vaak kwetsbaar, melancholiek of juist grappig.


Doordat zijn werken driedimensionaal zijn, worden zijn creaties deel van onze eigen ruimte. We moeten ze aanraken om ze te laten bewegen. Ossip werkt in Den Haag en Frankrijk, zijn werk is opgenomen in diverse collecties.


Informatie over Ossip

www.ossip-artist.com

bottom of page