top of page

kunstenaars

Ossip

Ossip (1952) werkt vaak met fotografische beelden van vroeger, uit oude encyclopedieën, kranten en publicaties. Afbeeldingen die veelal gemaakt zijn om te registreren, en niet per se dienen als een mooie afbeelding.  

  
Wanneer hij deze beelden uit hun context haalt en de beelden bewerkt ontstaan zijn kunstwerken. Door de toevoeging van onverwachte materialen, en het onverhuld verbinden van deze verschillende delen krijgt het beeld een totaal nieuwe betekenis. Vaak kwetsbaar, melancholiek of juist grappig.


Doordat zijn werken driedimensionaal zijn, worden zijn creaties deel van onze eigen ruimte. We moeten ze aanraken om ze te laten bewegen. 
Ossip werkt in Den Haag en Frankrijk, zijn werk is opgenomen in diverse collecties.

Voor meer informatie zie:
www.ossip-artist.com

Joost Swarte

Joost Swarte (1947) is vooral bekend door zijn illustraties voor o.a. stripboeken, postzegels, affiches en omslagen voor tijdschriften als Humo en The New Yorker. Maar daarnaast ontwerpt hij ook ruimtelijk werk: van meubels tot gebouwen.

 

Zijn stijl is zeer herkenbaar en wordt door hem zelf omschreven als ‘ligne claire’ met sterke kleuren en vormen, cartoonachtig van karakter in een realistische omgeving.

De tekeningen hebben vaak iets ironisch. Door de samenstellingen van de verschillende onderwerpen die bijeen zijn gebracht wordt voor de kijker een klein verhaal vertelt.

 

Over de hele wereld kom je zijn werk tegen in musea, collecties en natuurlijk in talrijke publicaties. Joost Swarte woont en werkt in Haarlem.

 

Voor meer informatie zie: www.joostswarte.com

bottom of page